6 waardevolle data-gebaseerde tips over hoe te slagen bij online dating

De zomer kan een goed moment zijn om een ​​nieuwe relatie te beginnen. Misschien is het die slepende ‘school’s out’-mentaliteit waardoor we ons jong en zorgeloos voelen.

Of, hey, misschien is het dat mensen er beter uitzien als ze niet zijn gebundeld in een oversized coltrui.

Hieronder hebben we enkele van de meest praktische online datesite adviezen verzameld die we het afgelopen jaar hebben gepubliceerd. Lees verder om de kneepjes van het vak te leren – en de grootste fouten om te vermijden.

Kies een foto waar u ruimte inneemt

Onderzoek suggereert dat we ons meer aangetrokken voelen tot mensen in uitgestrekte – in tegenstelling tot gecontracteerde – houdingen, zelfs als we het ons niet bewust realiseren.

Mannen lijken vooral aantrekkelijker voor vrouwen wanneer ze hun armen omhoog houden in een “V”, reiken naar iets te grijpen, of staan ​​in een andere uitgestrekte positie.

Wat je ook doet, vermijd het kiezen van een profielfoto waar je je armen over elkaar legt of voorover gebogen.

Kies geen foto waarop je je gezicht bedekt

De interne socioloog van Tinder, Jess Carbino, vertelde Business Insider dat een van de grootste fouten die Tinder-gebruikers maken het verbergen van hun gezicht in hun profielfoto is. Dat omvat het dragen van een bril of zonnebril, of zelfs een hoed.

Dezelfde logica is waarschijnlijk van toepassing op gebruikers van andere datingservices.

Volgens Carbino gebruiken we de gezichten van mensen om te oordelen over hun persoonlijkheid, die soms ( maar niet altijd ) nauwkeurig zijn.

Dus als mensen je gezicht niet volledig kunnen zien, kunnen ze bijvoorbeeld niet beoordelen of je extravert of vriendelijk bent. Dit betekent dat ze misschien gewoon doorgaan naar de volgende optie.

Neem een ​​vraag op in uw profiel

Carbino vertelde Business Insider ook dat het toevoegen van een vraag aan je profiel het voor iemand gemakkelijker kan maken je een bericht te sturen, omdat ze al iets hebben om over te praten.

Als u bijvoorbeeld in uw profiel vermeldt dat u graag reist, vermeld dan een paar plaatsen waar u bent geweest en vraag vervolgens: “Wat is uw volgende bestemming?”

Als je een kunstliefhebber bent, citeer dan kunstenaars wiens werk je leuk vindt en vraag dan: “Wie is je favoriete kunstenaar?” Ideaal voor datingsites hoger opgeleiden.

Als je een vrouw bent, neem dan het initiatief om een ​​man een bericht te sturen

Recente gegevens van OKCupid suggereren dat vrouwen (degenen die in ieder geval met mannen willen uitgaan) het veel beter doen als ze de moed verzamelen om mannen te berichten.

OKCupid ontdekte zelfs dat vrouwen 2,5 keer meer kans hebben op een reactie op hun berichten dan mannen.

Bovendien vinden vrouwen die het eerste bericht sturen, aantrekkelijkere mannen dan vrouwen die wachten op een man om hen te pingen, aldus het rapport.

Dat komt omdat vrouwen over het algemeen mannen berichten die vijf punten aantrekkelijker zijn (zoals beoordeeld door OKCupid-gebruikers) dan ze zijn, terwijl ze doorgaans berichten ontvangen van mannen die zeven punten minder aantrekkelijk zijn dan ze zijn.