Tips voor het kiezen van levensverzekeringen

Het kiezen van een levensverzekering is een zware taak. Hier volgen enkele tips om u te helpen:

  1. Neem de tijd en neem de juiste beslissing. Neem geen haast met een beslissing.
  2. Maak bij aankoop van een polis uw cheque betaalbaar aan de verzekeringsmaatschappij – niet aan de agent. Zorg ervoor dat u een betalingsbewijs krijgt.
  3. Nadat u een verzekering heeft afgesloten, moet u er rekening mee houden dat u 10 dagen na ontvangst van de polis een “vrijblijvende” periode kunt hebben. U kunt tijdens deze periode van gedachten veranderen. Als u besluit de polis niet te houden, zal het bedrijf de beroepsaansprakelijkheidsverzekering premie annuleren en u een passende terugbetaling geven. U kunt ook een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten.
  4. Als een agent of bedrijf contact met u opneemt en u wilt dat u uw huidige beleid om een nieuwe te kopen, annuleert, neem dan contact op met uw oorspronkelijke agent of bedrijf voordat u een beslissing neemt. Het annuleren van uw polis om een andere te kopen, kan u veel geld kosten.
  5. Als u een klacht heeft over uw verzekeringsagent of -bedrijf, neem dan contact op met de afdeling klantenservice van uw verzekeringsmaatschappij. Als u nog steeds niet tevreden bent, neem dan contact op met uw staatsverzekeringsafdeling. De meeste afdelingen hebben een afdeling consumentenzaken die hulp kan bieden.
  6. Termijnbeleid biedt over het algemeen militaire gezinnen de meeste dekking tegen de laagste premie en is met name geschikt voor jonge gezinnen. (Overlijdensrisicoverzekering beschermt de verzekeringnemer voor een bepaalde periode: één jaar, vijf jaar, twintig jaar, enz.) Het heeft geen spaarfunctie en is daarom goedkoper dan andere polisvormen.)