Welke energie is hernieuwbaar? En hoe kunnen we zo duurzaam mogelijk te werk gaan met energie in deze wereld?

Fossiele brandstoffen die niet hernieuwbaar zijn, zoals olie en steenkool, zijn een van de belangrijkste bronnen voor de productie van onze elektriciteit en de exploitatie van onze industrieën. Er wordt veel gediscussieerd over het verbruik van deze natuurlijke hulpbronnen en hoe deze het milieu en de opwarming van de aarde beïnvloeden wanneer deze worden verbrand en gebruikt. Bekijk de diepgaande informatie op deze site van Beste-Energievergelijker.com

In het Midden-Oosten stijgen de olieprijzen, daardoor wordt de energie duurder

En met de stijgende olieprijzen als gevolg van de onrust in het Midden-Oosten en de verergering van de orkanen die het land hebben geteisterd, is het niet meer dan opportuun om energie te gaan besparen. Dit vermindert niet alleen de kosten die we betalen voor ons energieverbruik, maar het kan ons ook helpen om het milieu te sparen.

Welke dingen kun je aanpassen in de verlichting en bespaar je daardoor veel energie?

Gebruik fluorescerend licht met elektronische voorschakelapparatuur en steunpunten in werkruimtes zoals de studieruimte, de wasruimte en de garage. Elektronische voorschakelapparaten en ruggensteunen besparen energie door de helderheid van de verlichting in deze ruimtes te reflecteren, wat ook bijdraagt aan de vermindering van extra verlichtingsinstallaties.

  • En de laatste tip om energie uit verlichtingsproducten te besparen is om te voorkomen dat deze buiten worden blootgesteld. Het rendement en de helderheid van een lamp (ze dimt te veel) kan worden beïnvloed door lage en koude temperaturen.
    Naast deze tips en suggesties zijn er nog andere manieren om de helderheid in huis te verhogen, waarbij geen schakelaars hoeven te worden ingeschakeld en die kunnen bijdragen aan het besparen van energie uit verlichting.

De verlichting in ons huis aanpakken om energie te besparen

We kunnen beginnen met de volgende eenvoudige tips om energie te besparen op de verlichting in onze huizen. Laten we beginnen met twee ideeën om bij de aanschaf van nieuwe lampen en het vervangen van oude lampen energie te besparen op de verlichting.

  • De eerste tip is om gloeilampen te vervangen door compact fluorescerend licht (CFL). Een zeer efficiënte compacte fluorescentie geeft energiebesparend licht door het energieverbruik van een gloeilamp met 20 tot 30 procent te verminderen.
  • Daarnaast levert het een helderder licht op. Een compacte fluorescentie van 20 watt kan hetzelfde licht produceren als een gloeilamp van 60 watt. Het kan meer kosten dan een conventionele gloeilamp, maar het is een investering op lange termijn, zodat het 13 keer zo lang kan meegaan.

Daarnaast kunt u bij de aanschaf van lampen die meer energie besparen, compacte fluorescentielampen kopen die door Energy Star zijn gekwalificeerd. Energy Star-lampen gaan gegarandeerd minimaal 6.000 uur mee en blijken tot 75 procent minder elektriciteit te verbruiken.